”Leder for en dag” er indstillet til Danskernes Idrætspris 2014

Det Furesø baserede lederudviklingsforløb for unge gymnasielever, som skaber kobling mellem god ledelse og idræt, og er nu hædret med en nominering til Danskernes Idrætspris 2014. Den endelige afgørelse falder i DR’s show SPORT 2014 i Messecenter Herning til januar.

 

Siden 2010 er over 600 gymnasieelever introduceret til ledelse og coaching gennem Leder for en dag-programmet. Og tusindvis af folkeskoleelever er blevet forkælet med egen teamcoach under afviklingen af Danmarks største Kidsvolley skolestævner i Furesø, Hvidovre og Rudersdal.

 

Organisationen bag Leder for en dag er i 2014 gået sammen med Junior Chamber International for at udnytte de synergieffekter, der ligger i at matche Leder for en dag’s evne til at tiltrække de unge gymnasieelever med Junior Chambers kernekompetence i form af god ledelse og personlig udvikling.

 

Leder for en dag er med baggrund i koblingen mellem god ledelse og idræt nomineret til Danskernes Idrætspris 2014.

 

Stem på Leder for en dag her: www.danskernesidrætspris.dk/stem/region/København

 

Leder for en dag er et udviklingsforløb, der sluttes af med at de studerende er ”ledere for en dag” gennem coaching af børn fra folkeskolen ved et Kidsvolley sportsstævne. Børnene kender hverken regler eller hinanden inden dagen går i gang og de studerende skal i løbet af dagen sikre teamets succes og sammenhold gennem deres tillærte coaching- og lederegenskaber. Således på den ene side en læring for gymnasieleverne og på den anden side en kæmpe oplevelse for børnene.

 

Op til selve dagen, går de studerende igennem et lederudviklingsforløb, der starter ud med et foredrag om god ledelse ved erfarne erhvervsledere og derefter følger et forløb af 3-4 moduler. Forløbet gennemføres to gange årligt og JCI Københavns bidrag har bestået af;

  • et coachingseminar med Anne Goul og en række andre certificerede coaches.
  • et kursus under overskriften ”Brænd igennem og bliv hørt” af Karen Würtz
  • et foredrag om god ledelse med Jon Kjær (arbejdsglæde) og Jacob Døring (ledelse i erhvervslivet ctr. ledelse af/med frivillige)
  • et jobshadow-projekt med 35 matches som opfølgning på forløbet, hvor de studerende får mulighed for at følge en leder igennem en arbejdsdag.

 

Efter forløbet er gennemført, har de studerende mulighed for at få udstedt et såkaldt Frivillighedsbevis, idet de timer, der er lagt i forløbet, kvalificerer som optjening af frivillig indsats. Når eleverne har været igennem forløbet, er der flere af dem, der ønsker at fortsætte den frivillige indsats, hvorfor der skabes kontakt til de lokale idrætsforeninger, hvor flere af de studerende efterfølgende er startet som frivillige trænere. Hos JCI København har vi bidraget med at facilitere den frivillige indsats ved at være koordinator ved et firmaevent med 500 deltagere.

 

Læring gennem leg er en helt enestående måde at udvikle sig på, og koblingen mellem et så stærkt lederudviklingsforløb og idræt som det sker her, er et helt unikt koncept. De studerende får nogen lederkompetencer på et afgørende tidspunkt i deres liv, og vi skaber på denne måde reel lasting change.

 

Stem på Leder for en dag til Danskernes Idrætspris 2014!

 

Jacob Døring

Projektleder på Leder for en dag 2014 

lfed1.jpg

Tags: , , , , ,

JCI Danmark

JCI Danmark