Vær aggressiv, så opnår du mere

Det var Lars Christian Brasks råd til sit yngre jeg – og til de 80 mennesker, der havde fornøjelsen af hans selskab en hel aften, var der mange flere råd.

Det er ikke hver dag man får muligheden for at spørge en af finansverdenens største til råds om alt fra håndtering af fiasko til hvordan man vinder sine medarbejderes tillid, men torsdag d. 19. februar kom den mulighed, da Region Hovedstaden samlede 80 mennesker hos Beierholm for at høre Lars-Christian Brask fortælle om sin vilje til succes.

For Lars-Christian er det vigtigt at fylde hverdagen med påmindelser om nødvendigheden af at træffe hårde beslutninger samt følelsen af bedrift; trofæer, billeder fra da hans racerteam vandt løbet i Monsa og rykkede op i F1 samt et billede med teksten ”Think bigger”, som er placeret direkte bag Lars-Christians stol som en reminder til ansatte såvel som gæster.

I en alder af 11, så Lars-Christian et billede af Muhammad Ali med teksten ”I am the greatest” og besluttede sig for at han en dag ville kunne sige det samme om sit felt. Godt ti år senere, da han sad som elev i Jydske Bank, så hans chef talentet og blev som hans første mentor starten på en imponerende international finanskarriere hos bl.a. Carnegie og Merryl Lynch.

Udover sin imponerende finanskarriere i ud-og indland, har Lars-Christian også stiftet 4 restauranter, et racerteam, et dot.com firma, 4 banker og 1 bankafdeling samt solgt alle 5 (heri ligger hans eneste fortrydelse – at han solgte sin bank for tidligt). Til maj fylder Lars-Christian 52, men han er stadig sulten efter at udrette noget, så nu trækker han på sine erfaringer, når han rådgiver i sine fem bestyrelsesposter samt arbejder inden for politik.

Og råd til de fremmøde havde Lars-Christian da også et par stykker af:

  • Når du oplever fiasko, så hold ud, men gør det ikke blindt.
  • Vid altid hvor du er på vej hen, men vær klar til at skifte retning hurtigt, hvis grundlaget for din valgte retning ændrer sig.
  • Sørg for at have folk omkring dig med de rette værdier.
  • Tillid er noget du gør dig fortjent til ved at levere resultater og behandle folk med respekt – husk også at fejre succeserne sammen med dem.
  • Udover mål er det vigtigste dine folk og dit gode navn/formål – sørg for at folk kender deres roller.
  • Husk at have det sjovt – ellers er det svært at stå op en grå morgen.
  • Hvis du kun har mulighed for at tilfredsstille én person på arbejdet, så vælg kunden fremfor CEO’en, formanden etc.
  • Skulle han starte et nyt firma, skulle det være inden for en ”disruptive” teknologi i USA.

Til forsamlingen havde Lars-Christian et sidste råd: ”I er fremtiden. Af jer 80 mennesker til stede i dag vil 3-4 blive fænomenalt succesfulde. Spot dem og brug jeres netværk; giv giv giv. Et netværk er dine venner, så vær hjælpsom – det kommer alt sammen tilbage.”

af Kirsten Høy Andersen, JCI København

JCI Danmark

JCI Danmark